Sărbătoarea hispanității la ULIM
Tangou la ora de spaniolă

Azi, lecția de spaniolă a multor studenți de la Facultatea de Litere s-a transformat într-o manifestare culturală, dedicată Zilei Naționale a Spaniei. Tinerii au prezentat un recital de poezie și cântece în limba spaniolă și au admirat o pereche de dansatori profesioniști, ”cotropiți” de pasiunea unor tangouri celebre.


Evenimentul a fost prilejuit de Ziua Națională a Spaniei, celebrată anual, la fiecare 12 octombrie, numită și ”Dia da Hispanidade” (Ziua Hispanitatii). Dna Ana Guțu, prim-vicerector ULIM, s-a arătat încântată de această lecție originală și de prestația artistică a studenților, îndemnându-i să continue tradiția studierii limbii și influentei culturi spaniole, nu doar din manuale.

Limba spaniolă este predată de mai bine de zece ani la universitatea noastră, prin contribuția dnei Ana Guțu, prim-vicerector ULIM. Cine posedă limba spaniolă, are viitor pe piața muncii, spun cadrele didactice. Studenții universității noastre au beneficiat anii trecuți de lecții de limba și cultura spaniolă, predate de profesori din America Latină și Spania, în baza unui acord semnat de ULIM cu Ambasada Spaniei de la București.

”Avem mulți doritori de a învăța spaniola, deoarece sunt numeroase oportunități pe piața muncii pentru cunoscătorii de spaniolă. Este o limbă romanică și studenții noștri sunt entuziasmați să o învețe, pentru că se asimilează ușor. Sunt centre de business, care solicită specialiști, care posedă engleza și spaniola. ULIM a dat RM o serie de buni profesori și traducători de spaniolă”, afirmă dl. Marius Chiriță, lector la Catedra Filologie Romanică ”Petru Roșca”.

”Pentru noi, nu există  întâia sau a doua limbă străină. Învățăm cu mare plăcere limba lui Cervantes. Împreună cu colegii mei, vrem să ”înrădăcinăm” și în RM cultura Spaniei”, zice Vera Țurcanu, studentă în anul III, la Facultatea de Litere.

Accesați linkul, pentru a urmări un tangou de la extraordinara oră de spaniolă:

https://www.youtube.com/watch?v=GgImOjyN_MQ&feature=share

Serviciul de Marketing și Comunicare, ULIM

 


23.10.2015