Baze de date cu Acces Deschis (Open Acess)    

Accesul liber la resurse full-text, colative la 559 reviste stiintifice si de studiu in domeniile: biologie si stiinta vietii, chimie, sanatate, limbi si literatura, matematica si statistica, fizica si astronomie, tehnologie si inginerie, arta si arhitectura, economie si busines, istorie si arheologie, drept si stiite politice, filosofie si religie, stiite sociale
Baza de date cu acces direct la carţi, creata si intretinuta de catre edituri de carti academice
Acces la peste 90 reviste full-text in domeniile biologiei si medicinei
Acces deschis la reviste full-text in domeniul chimiei
SpringerOpen ofera acces deschis la 100 reviste integral din toate domeniile stiintei. Incepind cu august 2012 SpringerOpen ofera acces deschis si la carti.
Public Library of Science ofera acces deschis la 7 reviste full text (Plus One – toate domeniile stiintei si medicine; Plos Biology – in toate domeniile stiintei biologice, de la molecule la ecosisteme, inclusiv lucrari la interfata de alte discipline, cum ar fi chimia, medicina, matematica; Plos Medicine – domeniile stiintei medicale si sanatatii; Plos Computational Biology – lucrari care ofera o perspectiva noua substantiala in sistemele vii la toate nivelurile — inclusiv stiinta moleculara, Neuroscience, fiziologie, biologie si prin populatia de aplicare a metodelor de calcul; Plos Genetics — reflecta gama completa si natura interdisciplinar de Genetica si de cercetare genomica, de la soareci si muste pentru plante si bacterii; Plos Pathogens- de la molecule la fiziologie, idei noi, importante, pe bacterii, ciuperci, paraziti, prioni, și virusuri ; Plos Neglected Tropical Diseases – revista cu privire la toate aspectele stiintifice, de sanatate medicala, și publice ale bolilor uitate tropicale.
OpenDoar este un director de autoritate de arhive academice cu acces deschis, un serviciu pentru a spori și de a sprijini activitățile academice și de cercetare ale comunității globale. OpenDOAR menține o listă cuprinzătoare și autoritară a depozitelor instituționale. Acesta cuprinde, de asemenea, arhivele stabilite de agențiile de finanțare, cum ar fi Institutul National pentru Sanatate din SUA sau Wellcome Trust din Marea Britanie și Europa.

Blogul EIFL-OA Moldova. Repozitorii cu Acces Deschis
Reviste cu Acces Deschis
Reviste din RM on-line

Baze de date bibliografice si full-text ale publicatiilor periodice ale Companiei Editoriale EBSCO: ofera acces la 18200 de reviste full text, 2500 carti, brosuri, editii de referinta in limba engleza, este posibilitatea traducerii in limbile franceza, germana, spaniola, portugheza.

Producătorul oficial al Bazei de date HINARI este Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), ea cuprinde următoarele genuri de documente: reviste şi articole full-text, care pot fi accesate în 30 de limbi.
HINARI a fost lansată în ianuarie 2002, cu 1500 de reviste cu 6 edituri majore, numărul de participanţi şi edituri crescând continuu, astăzi incluzând mai mult de 150 de edituri şi oferând peste 7000 de reviste.

Hindawi Publishing Corporation este un editor comercial de jurnale care acoperă o gamă largă de discipline academice. Fondată în 1997, Hindawi are în prezent mai mult de 800 de angajaţi și publică 564 jurnale cu acces liber.
Jurnale Hindawi sunt organizate în serii de colecţii: Jurnalele Independente Hindawi , Reţeaua Internaţională de Cercetări Ştiinţifice, precum și două serii dedicate publicării studiilor de caz sau a prezentărilor conferinţelor ştiinţifice.

Biblioteca electronică a Băncii Mondiale — 6000 de cărţi şi rapoarte ale Băncii Mondiale

 

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>