Astăzi, 17. 06. 2021, la DIB ULIM, s-au aflat în vizită, Dl Bogdan Oprea, Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, Universitatea din București și Dna Virginia Mărăcine, dr., prof. univ., Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică, Academia de Studii Economice din București. În cadrul vizitei a fost prezentă Dna Viorica Țîcu, Decan, Facultatea Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice și Jurnalism, ULIM.

Dl Bogdan Oprea a contribuit la îmbogăţirea tezaurului DIB ULIM cu o donaţie de carte: “Fake News şi dezinformare online: recunoaşte şi verifică: Manual pentru toţi utilizatorii de internet”. “O sinteză a dezbaterilor pe tema dezinformării şi manipulăprii, dublată de analize de caz şi de o sumă de tehnici de identificare a fake news”. Exemplar pus la dispozitia fiecărui utilizator DIB ULIM.

Bogdan Oprea este specialist în comunicarea în administrația publică și a lucrat la nivel înalt atât în Romania (fiind, printre altele, purtător de cuvânt al Președintelui României și șef al Departamentului de Comunicare Publică al Administrației Prezidențiale, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătății), cât și la nivelul Uniunii Europene (fiind, printre altele, consilier de rang înalt al UE pentru comunicare și vizibilitate în cadrul Cancelariei de Stat a Guvernului Republicii Moldova). Din 2007 este cadru didactic la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării în cadrul Universității din București. A lansat și predă primul curs din mediul universitar românesc dedicat combaterii fenomenului dezinformării, manipulării și fake news online. Timp de 12 ani a profesat ca jurnalist și a ocupat poziții redacționale. Totodată, a lansat și condus editorial și administrativ mai multe cotidiene de rețea și reviste lunare de nișă. Este moderatorul podcast-ului “Fake News Theory cu Bogdan Oprea”.