Gueguen, Nicolas. Psihologia manipularii si a supunerii. trad. de Marius Roman. – Iasi: Polirom, 2007. — 297 p. – ISBN 978-973-46-0540-8

Volumul este o sinteza a intregii literaturi consacrate subiectului mentionat in titlu. Autorul prezinta tehnicile de influentare a comportamentului uman, in sens pozitiv sau negativ. Ne ajuta sa intelegem cum se exercita influenta si manipularea in viata de zi cu zi si sa cunoastem mecanismele psihologice la care ele apeleaza.
Cartea este destinata studentilor, masteranzilor, profesorilor de la facultatile de Psihologie si Asistenta Sociala precum si tuturor celorlalti categorii de cititori interesati de subiectul abordat in carte.

CZU 159.9=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Psihologie scolara. / Andrei Cosmovici, Luminita Iacob. – Iasi: Polirom, 2005. – 301 p. – ISBN 973-683-048-9

O lucrarea accesibila si necesara, pusa la dispozitia actualilor si viitorilor profesori, indiferent de profilul specializarii.
Este evidenta necesitatea ca tanarul profesor sa fie un bun cunoscator al problemelor psihologice indispensabile instruirii si educarii scolarilor. Psihologia cotidiana, insusita din experienta sociala nu e suficienta pentru infruntarea multor dificultati cum ar fi: abaterile disciplinare repetate, diversitatea problemelor adolescentilor, reactiile neasteptate ale grupului scolar. Pentru a gasi solutionarea problemelor mentionate Catedra de Psihologie a Universitatii „A. I. Cuza” din Iasi propune un studiu amplu, insotit de cateva sugestii si retete pentru viitorii si actualii profesori.

CZU 159.922.7=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Curteanu, Silvia. Excel prin exemple. – Iasi: Polirom, 2004. – 349 p. – ISBN 973-681-762-8

Lucrarea prezinta performantele si avantajele utilizarii aplicatiei Excel in diverse domenii de activitate (administratie, contabilitate, statistica, inginerie). Este rodul indelungatei experiente didactice a autoarei, ceea ce ii permite sa ofere cititorilor interesati o modalitate simpla de folosire a Excel-ului in cele mai variate scopuri: calcul tabelar, construirea de diagrame, gestionarea bazelor de date.
Cartea se adreseaza unei categorii foarte largi de utilizatori care isi desfasoara activitatea in orice domeniu, fiind un ghid util celor care doresc sa se initieze sau sa-si perfectioneze cunostintele fara a apela la cursuri dirijate de un profesor.

004.42(075)=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Anghel, Traian. Introducere in AJAX. – Iasi: Polirom, 2006. – 319 p. – ISBN 973-46-0568-2

Lucrarea ofera cititorilor cu un nivel mediu de pregatire in domeniul programarii Web, o initiere completa in AJAX. AJAX (Asynchronous Java Script and XML) a fost inventat ca urmare a necesitatii de a mari viteza de navigare in siturile Web, prin micsorarea timpului de raspuns la actiunile utilizatorilor.
Cartea poate fi utilizata ca instrument de lucru pentru studenti si profesori in cadrul unui curs optional de programare Web, care va avea drept obiectiv insusirea conceptelor de baza folosite in tehnica AJAX.

004.42(075)=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Logofatu, Doina. Algoritmi fundamentali in C++. – Iasi: Polirom, 2007. – 359 p. – ISBN 978-973-46-0093-9

Aceasta carte este o parte a volumului „Algorithmen und Problemlosungen mit C++”, care a aparut in 2006 in Germania. Scopul cartii este de a prezenta riguros si atractiv tehnicile de programare de baza, dar si a dezvolta aptitudinile de implementare a lor intr-un C++ modern si elegant.
Lucrarea se adreseaza studentilor, profesorilor, programistilor precum si tuturor celor interesati de acest domeniu. Poate fi folosita cu succes ca material de lucru la orele de curs sau pentru studiul individual.

004.43=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Tapoc, Vasile. Teoria si metodologia stiintei contemporane: concepte si interpretari. – Ch.: CEP USM, 2005 – 212 p. – ISBN 9975-70-597-9

Cartea profesorului universitar, doctor habilitat in filisofie – Vasile Tapoc este destinata studentilor, masteranzilor, profesorilor a facultatilor de Filosofie si Sociologie, Psihologie si Asistenta Sociala.
Autorul incearca sa descifreze obiectul de studiu al Teoriei si Metodologiei stiintei, sa descifreze definitia stiintei. Tabloul general asupra stiintelor contemporane este intregit de capitolele ce tin de clasificarea stiintelor, de viziunea mutationista si cumulationista asupra dezvoltarii stiintei, principiile metodologice si metodele de cercetare in dezvoltarea stiintei.

001.8:1=135.1
Sala Polivalenta de Lectura nr. 2

Management educational / Victoria Cojocaru, Lilia Slutu. – Ch.: Ed. Cartea Moldovei, 2007 – 159 p. – ISBN 978-9975-60-041-5

Cursul „Management educational” este una Din disciplinele de specialitate pentru pregatirea specialistilor in domeniul managementului educational.
Lucrarea este adresata masteranzilor – viitorilor manageri, ce trebuie sa realizeze sarcinile trasate poate neconvenabile unor persoane, insa acceptabile pentru colectiv. In asemenea conditii este foarte important ca managerul sa posede anumite metode de lucru care ar avea o influenta benefica asupra relatiilor dintre subalterni, crearea in colectiv a atmosferei moral-psihologice sanatoase.

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>