Octombrie 2007 — Donatii ale Universitatii de Vest „Vasile Goldis” din Arad

Biochimie / Alfa Xenia Lupea, Aurel Ardelean. — Bucuresti: Ed. Acad. Rom., 2007. — 2 vol.

Vol. I: Fundamente. – 599 p. – ISBN 978-973-27-1367-6

Lucrarea se adreseaza studentilor si specialistilor in a caror pregatire de specialitate biochimia joaca rolul principal. Scopul prezentului tratat este de a oferi o informatie cat mai completa atat ca volum cat si ca profunzime asupra preocuparilor majore ale biochimiei. Lucrarea este organizata in doua volume: „Fundamente” si „Fotosinteza. Reglajul hormonal. Informatia genetica”.
Sala Polivalenta de lectura nr. 2

Biochimie / Alfa Xenia Lupea, Aurel Ardelean. — Bucuresti: Ed. Acad. Rom., 2007. — 2 vol.

Vol. II: Fotosinteza. Reglajul hormonal. Informatia genetica. – 431 p. — ISBN 978-973-27-1368-3

Volumul doi al tratatului de Biochimie — rodul colaborarii a celor doi autori, poate fi considerat independent de primul volum. Informatia genetica si transmiterea acesteia este prezenta in mod detaliat in cadrul celor sapte capitole. Materialul evolueaza gradat asigurand cunostinte de baza necesare finalizand cu subiectele Translatia si Sinteza proteinelor. Cele 16 anexe de la sfarsitul cartii completeaza si rezuma cunostintele indispensabile diferitor categorii de cititori. Sala Polivalenta de lectura nr. 2

Analele Gradinii Botanice Universitare „Macea” / Univ. de Vest „ Vasile Goldis”; Gradina Botanica Universitara Macea; red.- sef: prof. univ. dr. Aurel Ardelean. – Arad, 2007. — Ianuarie (nr. 1) – 202 p.

Cuprins

Studia Universitatis „Vasile Goldis”, Seria „Stiintele Vietii” / Univ. de Vest „Vasile Goldis”; red.-sef A. Hermenean. – Arad, 2007. – Ianuarie (nr. 17) — 154 p.

Cuprins

Sus

Aspecte metodologice in cercetarea stiintifica / A. Pisoschi, A. Ardelean . – Bucuresti: Ed. Acad. Rom., 2007. — 314 p.

Lucrarea este destinata tinerilor aflati la inceput de cariera in cercetarea stiintifica dar la fel de utila si cercetatorilor cu experienta, deoarece vor gasi in carte informatii de care pot avea nevoie intr-un moment sau altul al activitatii lor. Cartea se concentreaza pe organizarea si reglementarea cercetarilor stiintifice in Romania. Sunt abordate multe subiecte importante de metodologie a cercetarii, fiecare dintre ele ar putea fi dezvoltat. Autorii folosesc o documentare bogata si o bibliografie cuprinzatoare la sfarsitul fiecarui capitol, oferind posibilitatea celui informat sa-si extinda informarea.
Sala Polivalenta de lectura nr.2

Societate si politica: rev. Centrului de Cercet. Sociale / Univ. de Vest „Vasile Goldis”; red. – sef: prof. univ. dr. Iovan Martian. – Arad, 2007. – Mai (nr. 1) – 225 p.

Cuprins

Goldis, Vasile. Scrieri social-politice si filosofice. – Cluj-Napoca: Dacia, 2007. — 425 p. — ISBN – 978-973-35-2271-3

Cartea reprezinta opera si contributia la dezvoltarea culturii romanesti a marelui carturar ardelean Vasile Goldis, creatorul unui sistem filosofic sustinut de o atitudine militanta si de un crez de la care nu s-a abatut pe durata intregii sale cariere, datorita caruia a intreprins o serie de initiative si actiuni pe plan politic, cultural, religios si jurnalistic. Prin mesajul si ideile filosofice cuprinse in opera sa lucrarea de fata se adreseaza cadrelor didactice de stiinte socio-umane din invatamantul liceal si universitar, elevilor de liceu si studentilor, cercetatorilor stiintifici de profil, politicienilor.
Sala Polivalenta de lectura nr.2

Evaluarea activitatii de cercetare stiintifica / A. Ardelean, E. M. Dobrescu, A. Pisoschi; cuv. inaite de acad. I. Haiduc. — Bucuresti: Ed. C.H. Beck, 2006. – 231 p. – ISBN 978-973-655-978-5

Volumul de fata este o lucrare necesara si utila pentru ca pune la dispozitia cercetatorilor informatii comprehensive despre modalitatile de evaluare, despre experienta diferitelor tari si institutii active in acest domeniu precum si despre cercetarile intreprinse in acest domeniu. Pana in prezent nu s-a mai publicat in limba romana o lucrare care sa concentreze un asemenea volum de date si informatii despre acest subiect. Cartea de fata trebuie citita atat de cei care sunt evaluati cat si de evaluatori, in acest mod cercetatorii vor sti sa-si orienteze preocuparile, iar managerii cercetarii vor fi ajutati in stabilirea prioritatilor, alegerea proiectelor si finantarea lor.
Sala Polivalenta de lectura nr.2

Studii de stiinta si cultura: rev. trim. / Univ. de Vest „Vasile Goldis”; colegiul de red.: prof. V. Man. – Arad (Bd. Revolutiei nr. 94-96): 2007. – Mart. (nr. 1). – 216 p.

Cuprins

Studii de stiinta si cultura: rev. trim. / Univ. de Vest „Vasile Goldis” din Arad; colegiul de red.: prof. V. Man.– Arad, 2007. – Iunie (nr.2). – 192 p.

Cuprins

Leave a Reply

Ваш e-mail не будет опубликован.

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>