Săptămâna Internaţională a Accesului Deschis 2020 (Open Access Week) este un eveniment global, care a ajuns în acest an la a treisprezecea ediţie. Tema declarată pentru anul 2020 este “Open with Purpose: Taking Action to Build Structural Equity and Inclusion”.

Bazându-ne pe discuțiile noastre din 2018 („Proiectarea fundamentelor echitabile pentru Cunoștințe Deschise”) și 2019 („Deschis pentru cine? Echitate în Cunoștințe Deschise”), anul 2020 marchează al treilea an consecutiv, în care tema pentru Săptămâna Internațională a Accesului Deschis („Deschiși cu scopul: întreprinderea acțiunilor pentru construirea echității structurale și a incluziunii”) se va axa pe nevoi vitale pentru acțiuni privind echitatea și incluziunea, subliniind urgența concentrării în continuare asupra acestei activități.

Diversitatea, echitatea și incluziunea trebuie prioritizate în mod constant pe tot parcursul anului și integrate într-un cadru comunitar deschis, de la modul în care este construită infrastructura noastră, la modul în care organizăm discuții comunitare și până la structurile de guvernanță pe care le folosim.

Săptămâna Internațională a Accesului Deschis este o oportunitate importantă de a cataliza noi conversații, de a crea conexiuni între comunități, care pot facilita dezvoltarea comună și pot propulsa progresul pentru a crea un cadru mai echitabil pentru descoperirea cunoștințelor.

Activităţi DIB în cadrul Săptămânii Internaţionale
a Accesului Deschis 2020 la ULIM