La întâi februarie curent, la ULIM a fost marcată Ziua Internațională a Cititului Împreună prin organizarea unui atelier de lectură la care au fost prezenți profesori și studenți ai facultăților din cadrul instituției.

În mesajele de deschidere a evenimentului prof. univ. dr. hab Elena Prus, prorector pentru Cercetare Științifică și Studii Doctorale, conf. univ. dr. Carolina Dodu-Savca, decanul facultății de Litere, Irina Botnaru, director DIB și lect. univ. Dumitru Maxim, membru al Uniunii Scriitorilor din RM au încurajat și au stimulat interesul tinerilor pentru lectură, menționând utilitatea cititului pentru evoluția intelectuală, obținerea unor rezultate academice bune, dezvoltarea abilităților lingvistice vitale, îmbunătățirea funcției cognitive, generarea noilor idei, trăirea unor experiențe neobișnuite, formarea capacităților de analiză și interpretare. Pasionați de poezie și de proză, atât studenții moldoveni cât și cei străini au citit și recitat fragmente din opere, poeme sau discursuri celebre din literaturile naționale și din literatura universală în limbile română, engleză, franceză, arabă, turcă și rusă. De asemenea, fiecare student a intrat în posesia ziarului săptămânal „Literatura și Arta”, publicație a scriitorilor din RM care va servi drept suport de documentare minuțioasă pentru studenți.

Sesiunea de lectură a fost organizată în scopul cultivării interesului pentru cărți, promovarea cititului și a valorilor fundamentale în rândul tinerilor. La final, participanților li s-au înmânat Diplome de Excelență în semn de apreciere pentru implicarea activă în promovarea lecturii.

Serviciul de Presă, ULIM

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank