Instaurarea unei Zile Internaţionale a Toleranţiei a fost decisă de ONU şi îşi are originea în Carta Naţiunilor Unite, în care statele semnatare îşi declarau intenţia de a fi toleranţe şi de a trăi în pace şi bună înţelegere, şi în Constituţia UNESCO, bazată pe demnitate, egalitate şi respect reciproc între oameni.

Pentru a sublinia importanţa toleranţei şi pentru ca oamenii să conştientizeze pericolele intoleranţei, cu ocazia  marcării a cinci decenii de existenţă a ONU şi UNESCO, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a decis să proclame anul 1995 ca An Intrernaţional al Toleranţei, iar data de 16 noiembrie ca Zi Internaţională a Toleranţei şi a invitat toate ţările membre să marcheze în fiecare an această zi prin acţiuni de promovare a toleranţei şi păcii, atât în instituţiile de învăţământ şi educaţie cât şi în cadrul publicului larg.

Profesorii Facultății Științei Sociale și ale Educației Dna Svetlana Haraz și Dna Zinaida Gribincea, vorbesc în cadrul D!B Talks despre ce înseamnă toleranța.

Educaţia este considerată cel mai eficient mijloc de prevenire a intoleranţei, care ameninţă relaţiile internaţionale în acest secol.

Departamentul Informațional Biblioteconomic te provoacă la cunoaștere!