Ziua Internaţională a Traducătorilor a fost marcată pentru prima dată în anul 1991 de către Federaţia Internaţională a Traducătorilor (FIT) sub egida UNESCO și este celebrată anual pe data de 30 septembrie, pentru a sublinia importanţa profesiei de traducător şi a multilingvismului.

În contextul Zilei Traducătorului, Victor Untilă, dr., conf. univ., Director al Institutului de Cercetări Filologice şi Interculturale (ICFI), ULIM, a prezentat la «D!B Talks!» publicația „Ştiinţa s-a născut în Occident?”, autorii — Jacques Demorgon și Etienne Klein, tradusă din limba franceză de către Dr. Victor Untilă.

Cartea se află în fondurile DIB ULIM şi poate fi lecturată în Sala de Lectură nr. 3 Filologie Romano-Germanică (bloc 3, etaj 4).

«Prin muncă asiduă traducătorul poate obţine succese!»

Un mesaj de felicitare din partea domnului Victor Untilă, dr., conf. univ., Director al Institutului de Cercetări Filologice şi Interculturale (ICFI), ULIM

Alexandru Andronic, studentul Facultăţii de Litere, Anul III a venit cu o felicitare către specialiştii în domeniul traducerilor în care îşi exprimă aprecierea muncii intense şi importante a traducătorilor.

 

Publicații dedicate Zilei Internaţionale a Traducătorilor din colecția DIB ULIM:

 

 

 

 

 

 

Biblioteca ULIM te provoacă la cunoaștere!