Skip to main content
Inaugurarea Programului «Grija pentru Noii Utilizatori» — Ediția 2024
Pe 2 septembrie 2024, a avut loc inaugurarea programul «Grija pentru Noii Utilizatori» – Ediția 2024, un program dedicat integrării noilor studenți și promovării unei culturi a informației de excelență. Campania se va desfășura între 2 septembrie și 13 decembrie 2024, având scopul de a sprijini educația intelectuală și de a amplifica interdependența dintre educație, învățare, bibliotecă și dezvoltare.
În prima zi a campaniei, am avut onoarea să primim studenții anului I de la Facultatea de Științe Sociale și ale Educației, Facultatea de Biomedicină, Facultatea de Informatică, Inginerie și Design. Studenții au avut ocazia să exploreze sălile de lectură, să descopere bazele de date, serviciile de împrumut, tezele de doctorat și sălile dotate cu calculatoare, familiarizându-se astfel cu resursele și facilitățile bibliotecii.
Astăzi, am continuat activitățile din cadrul programului cu studenții anului I de la Facultatea de Relații Internaționale, Științe Politice și Jurnalism. Studenților le-au fost prezentate toate resursele și oportunitățile disponibile din cadrul bibliotecii, dar și a universității, sprijinind astfel integrarea lor în comunitatea universitară.
📋Programul «Grija pentru Noii Utilizatori» are ca scop principal educația intelectuală a noilor beneficiari și formarea unei culturi a informației. Obiectivele principale ale programului includ sprijinirea integrării studenților la ciclul Licență, familiarizarea acestora cu spațiile funcționale și serviciile Departamentului Informațional Biblioteconomic, orientarea în Sistemul Instituțiilor Info-Bibliotecare din Republica Moldova, precum și dezvoltarea abilităților necesare pentru utilizarea eficientă și etică a informației.
Sloganul ediției din acest an — „Cunoașterea este putere. Informația este eliberatoare. Educația este premisa progresului, în fiecare societate, în fiecare familie.” – Kofi Annan, subliniază importanța profundă a educației și informației în dezvoltarea personală și profesională.
Invităm noii studenți să profite de toate oportunitățile oferite de bibliotecă și să se alăturați acestei călătorii de învățare și dezvoltare continuă!
www.facebook.com/dib.ulim

Leave a Reply