Skip to main content
SYMPOSIA INVESTIGATIO BIBLIOTHECA, ediția a XVI-a
Ieri, 18 octombrie 2024, DIB ULIM a găzduit a XVI-a ediție a conferinței științifice SYMPOSIA INVESTIGATIO BIBLIOTHECA, prilejuită de aniversarea de 32 de ani de la fondarea instituției ULIM. Cu tema „Biblioteca din învăţământ: Dinamism. Acces. Dezvoltare. Transformare”, conferința a adus în prim-plan importanța bibliotecilor în educație și inovațiile necesare pentru a răspunde provocărilor actuale.
Evenimentul a fost moderat de Irina Cerneauscaite, director DIB, iar deschiderea a inclus mesaje inspiratoare din partea Doamnei Elena Prus, Prorector pentru cercetare, Doamna Elena Pintilei, director general al Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova, și Doamna Zinaida Sochirca, Ex-Director General al DIB. Ele au evidenția importanța găzduirii acestui eveniment pentru dezvoltarea și modernizarea bibliotecilor din întreaga țară.
Pe parcursul conferinței, participanții au avut ocazia să asculte și la rândul lor să prezinte, prezentări interesante despre transformarea bibliotecilor publice, formarea profesională continuă a personalului și inițiative inovatoare în domeniul educației. S-au discutat teme precum rolul bibliotecilor în educația STEM, diversitatea culturală și importanța educației pentru cetățenie activă.
Atmosfera a fost una de colaborare și inspirație, iar feedback-ul din partea participanților a fost extrem de pozitiv. Această conferință nu doar că a stimulat schimbul de idei, dar a și subliniat angajamentul DIB ULIM de a promova inovația și dezvoltarea în sectorul biblioteconomic.

Leave a Reply