Pe 27 septembrie, s-a desfășurat cea de-a VII-a ediție a simpozionului științific studențesc cu genericul „Educația plurilingvă: meserie și realitate”, dedicat Zilei Europene a Limbilor, în colaborare cu Academia de Studii Economice din Moldova. Simpozionul a avut loc în cadrul Centrului de Informare a UE din cadrul ULIM.
Doamna Irina Cerneauscaite, Director DIB a venit cu un mesaj de salut în care a menționat importanța evenimentul din cadrul acestei săptămâni și importanța cunoașterii limbilor în contextul globalizării, urmată de un mesaj de salut din partea Doamnei Viorica Lifari, dr. conf. univ. și decan al Facultății Limbi Străine. Moderatorul evenimentului a fost Dana Boronciuc, anul III, Facultatea Limbi Străine.
Prezentările au inclus: Asyad Al Haza despre influența educației plurilingve asupra identității culturale în UE, Valeria Ceaglei discutând despre educația și gândirea creativă prin raportul PISA. Cătălin Ceban a abordat dificultățile în interpretarea formatarea textului în limbile europene, Kaan Çosgun a explorat particularitățile limbii și culturii turce, iar Dana Boronciuc care a vorbit despre educația plurilingvă, meserii și realizări. Livia Dombrovski a discutat politicile educației multilingve ale UE și impactul lor asupra competitivității, iar Gabriela Rotaru a prezentat limba ca o lentilă pentru promovarea toleranței și empatiei prin literatura contemporană. Ana Spiniuc a explorat caméléonul cultural în Europa prin prisma multilingvismului, iar Alina Tolkachenko a prezentat bogăția limbii ucrainene.
Evenimentul s-a încheiat cu înmânarea certificatelor de apreciere și cadouri simbolice din partea CI UE ULIM cu sprijinul Delegației UE în Republica Moldova. Această ediție a simpozionului a oferit o platformă pentru discutarea și aprofundarea temelor relevante în educația plurilingvă.